Kolmas kerta toden sanoo!

Kerta toisensa jälkeen alotan tän uudestaan. Etsin vissiin sitä oikeaa tyyliä tehdä tätä, mutta onkohan sitä ollenkaan? No mutta, kokeillaan nyt sitten! Kolmas kerta toden sanoo, vai kuinka?

Itse asiaan. Nyt olis tarkotus herätellä tämä blogi "harrastus" eloon uudestaan. Kovin monella koiraharrastajalla kun kuitenkin on omat treeniblogit, tai mitälie ovatkaan. Meidän blogissa kertaillaan menneiden päivien tapahtumia, hullutuksia, iloja, suruja.. Kaikkea mitä koiran omistaminen sisältää! Täältä tuskin saa oppeja kouluttamisessa, sillä olen itse kovin huono niitä jakamaan, pieni sepustus treeneistä on kuitenkin paikallaan aina välillä!


Blogin keskipisteenä pyörii bichon frisé uros Nasta tai vähän virallisemmin Ladykiller's Dream Of Glory. Nasta on aivan ensimmäinen oma koirani, luvan pennun ostamiseen sain täytettyäni 18-vuotta, sillä asun vielä tässä vaiheessa vanhempieni luona. Tämä valloittava pikku koira saapui taloon elokuussa 2013. Nasta ei kuitenkaan ole aivan ensimmäinen koira, sillä perheeseemme tuli ensimmäinen tätä sorttia 2009. Dani on myöskin bichon frisé uros ja on isäni nimissä. Danin kanssa yritettiin harrastaa näyttelyitä, tokoa ja agilitya, mutta harrastaminen jäi nopeasti vain sellaiseksi löllöttelyksi, eikä tavoitteita kehittymisestä oikein voinut asettaa. Siispä aloin pohtimaan mahdollisuutta toiseen koiraan. Bichon frisé ei pitänyt olla rotuna, haaveilin mm. hollanninpaimenkoirasta mutta asumisjärjestelyideni vuoksi holsku jäi saamatta. Mutta kyllä sekin päivä vielä koittaa, nyt keskitytään 100% Nastaan ja sen kanssa touhuiluun!


Nasta tuli minulle harrastuskoiraksi ja pikku kaverista onkin paljastunut aktiivinen biisoni poika! Energiaa on hirmuisesti ja halu oppia on valtava. Ne hieman tylsemmätkin opit menee hienosti päähän, kunhan tehdään asiat leikin varjolla. Tavoitteena olisi päästä joskus starttaamaan edes epävirallisissa kokeissa, lajina joko toko tai agility tai miksei molemmat! Jos hyvin käy niin joskus ehkä virallisiinkin kokeisiin päästään tutustumaan.
Näyttelyitä olen harkinnut vakavasti, mutta olen jättänyt ilmoittautumatta Nastan pienoisen alkavan alapurennan vuoksi. Odotan, että pentu kerää ikää ja virhepurenta mahdollisesti häviää. Eihän tässä mihinkään ole kiire!


Tällä hetkellä tosiaan Nasta on 8 kuukautta ja meillä on työn alla koulutuksessa perusasento, istu- ja maahan-käskyjen vahvistaminen ja paikallaolo. Perusasento sujuu jo kohtalaisen hyvin, käskyn kuullessaan Nasta kuitenkin vielä hieman hakee, että mitähän se nyt sitten tarkoittikaan ja saattaa hätäpäissään tarjota pelkkää istumista jossain päin maailmaa. Istuminen ja makuu, sujuu jo hienosti vaikkakin nopeutta saisi olla enemmän ja paikallaolo on aloitettu aivan vast' ikään.

En ole asettanut edes mitään noin aika rajaa sille, koska ALO-liikkeiden pitäisi olla suhteellisen hyvin hallussa. Mennään pikku hiljaa ja treenaillaan silleen, että koiralla on kivaa ja katsotaan mihin päädytään :)


Blogin ulkoasu on hieman yksinkertainen ja siihen syy on se, että yritän ruveta hieman aktiivisemmaksi kameran käyttäjäksi. Kamerana on Canon EOS 450D ja objektiivina perus kitti. Kuvailen myös paljon puhelimella ja myös niitä kuvia laittelen tänne blogin puolelle :)

Otan myös vastaan erilaisia postaus aihe ehdotuksia! Olisi kiva kirjoitella jostain ihan oikeasta aiheestakin, eikä vain hölistä niitä näitä!

Tutustu enemmän kirjoittajaan ja koiriin blogin yläosassa olevista linkeistä :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti